معاون اقتصادی وزیر امور خارجه: اولویت کشور انتقال دانش مربوط به غذا و دارو است

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: اشتغال نخبگان در دستگاهها و شرکتهای مختلف، جایگزینی طرح پژوهشی به جای سربازی و ارائه تسهیلات حمایتی در دوره تحصیل از جمله حمایتهایی است که از نخبگان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در خصوص بعضی از مواردی که نیاز به واردات داشتیم به جای یک کشور تنوع بخشی کردیم و محصول مورد نیاز را از چندین کشور وارد می‌کنیم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امورخارجه گفت: ۶۳۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که توانایی صادرات هم دارند و طی سه ماه نخست امسال ۸۳۶ میلیون دلار محصول دانش بنیان صادر کرده اند و سفارتخانه‌ها هم موظف شده اند برای شرکتها بازاریابی کنند.

صفری افزود: در برخی کشورها نیز خانه‌های فناوری ایجاد می‌کنیم و هر خانه تعدادی از کشورهای اطراف خود را پوشش خواهد داد.

گسترش دایره حمایت از نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان هم در این همایش گفت: دایره حمایت از نخبگان را گسترش داده ایم و فقط نخبگان علمی مورد حمایت نیستند بلکه نخبگان کارآفرین، صنعتی و فناور هم مورد حمایت هستند.

وی ادامه داد: سرفصل کار ما خودکفایی و ارزآوری است و وزارت امور خارجه کمیته‌ای با حضور نمایندگانی از وزارتخانه‌های مختلف برای صادرات محصولات دانش بنیان نیز تشکیل داده است.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: دیپلماتهای خود را با ظرفیتهای داخلی کشور آشنا می‌کنیم تا به محض ورود به محل ماموریت و شناسایی فرصت های اقتصادی کشور مقصد، پیگیر صادرات کالا و خدمات فنی مهندسی شرکتهای ایران به کشورهای هدف باشند. همچنین با برشمردن نیازهای خود، مزیتهای کشور هدف را نیز بشناسند تا در روابط و تبادلات استفاده کنیم.

وی ادامه داد: اصولا انجام مطالعات در خارج از کشور و ارتباطات بین المللی را نه تنها مانع نمی‌ شویم بلکه تقویت هم می‌کنیم نکته مهم این است که نخبگان اثر اجتماعی خود را در کشور به ارمغان آورند.

شانزدهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور تا فردا دوشنبه در مشهد ادامه دارد.



منبع

باقری مقدم افزود: پارسال ۲ هزار و ۲۶۰ نفر در حوزه دانشجویی و هزار و ۸۶۹ نفر را در زمینه طرح مساله محور شهید احمدی روشن حمایت کردیم و ۲۰ هزار نفر هم پارسال از طرح سربازی نخبگان استفاده کردند.

ناصر باقری مقدم با بیان این  که به دنبال مقاله محوری نیستیم افزود: سالانه ۸۰۰ هزار پایان نامه ارشد و دکتری دفاع می‌شود ولی چه تعداد از اینها در حل مسایل کشور موثر است؟ در امتیازدهی به نخبگان، انجام پژوهش مورد نیاز کشور و حل مسأله را ملاک قرار می‌دهیم و ملاک نخبگی اثرگذاری و اثربخشی است.

مهدی صفری روز یکشنبه در دومین روز از شانزدهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در مشهد افزود: انتقال فناوری نرم نقش مهمی در خودکفایی و کاهش برخی از مشکلات دارد که با این کار می‌توانیم دستور ساخت را پیدا و آن محصول را در داخل تولید کنیم.