روایت دوحه از رایزنی وزیران خارجه ایران و قطر در خصوص برجام

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است. 

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار در صورتی که طرف‌های غربی واقع‌بین باشند آمادگی دارد. 



منبع

هشت دور مذاکرات فشرده میان نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ در وین، اسفند ماه ۱۴۰۰ به مرحله‌ای رسید که اکنون موفقیت و یا شکست گفت‌وگوها صرفا به تصمیمات سیاسی آمریکا به عنوان مقصر وضع موجود بستگی دارد. اگر واشنگتن تصمیمات لازمی را که به آن آگاه است اتخاذ کند می‌توان چند موضوع باقی‌مانده را حل کرد و ظرف چند روز به توافق نهایی رسید. 

به گزارش آژانس خبری سیاست خارجی از شبکه خبری الجزیره قطر، وزیر امورخارجه این کشور با اعلام این خبر افزود که دو طرف درخصوص آخرین تحولات مربوط به مذاکرات هسته‌ای گقت وگو کردند.

این دومین تماس تلفنی دو طرف در ۱۰ روز گذشته است، ۳۰ تیرماه نیز 

وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با بن عبدالرحمن ضمن ضرورت کنار گذاشتن زیاده خواهی‌ طرف آمریکایی بر لزوم واقع بینی در مسیر دستیابی به راه حل و حصول توافق تاکید کرده بود.

مقامات آمریکایی و رسانه‌های غربی در ادامه بازی مقصر نمایی اصرار دارند که ایران را عامل تعلل در رسیدن به توافق نهایی و شکست احتمالی مذاکرات نشان دهند. این درحالیست که خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران با رویکردی واقع‌گرایانه منطبق با ملزومات توافق سال ۹۴ و در تناسب با تجریبات بدست آمده از عملکرد طرف‌های غربی تنظیم شده است. 

دولت جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام است، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته است. 

از دیگر محورهای این تماس تلفنی، تحولات منطقه‌ای بوده است.