
دیپلمات سابق ایرانی، سال 2024 را «سال غافلگیری استراتژیک» توصیف کرد.
سید رسول موسوی، دیپلمات سابق جمهوری اسلامی ایران در گفت وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که از نظر وی مهمترین اتفاقات صحنه بین المللی در سال 2024 چیست؟ وی گفت: من سال 2024 را سال شگفتی های استراتژیک می نامم. امسال اتفاقات زیادی در سرتاسر جهان رخ داد، اما این اتفاقات، اتفاقات ساده ای نبودند، بلکه اتفاقاتی بودند که هم در چارچوب غافلگیری استراتژیک اتفاق افتادند و هم نتایجشان تعجب برانگیز بود.
وی افزود: در سال 2024 شاهد تداوم جنایات بی سابقه و غیرقابل درک رژیم صهیونیستی و سکوت جهانیان خواستار حقوق بشر در برابر این جنایات، نسل کشی و کشتار کودکان فلسطینی به دست این رژیم بودیم. غافلگیری استراتژیک این است که همه تحلیلگران بر این باورند که رژیم اسرائیل قادر به ادامه جنگ و انتقام گیری طولانی مدت است، اما اینطور نشد.
موسوی ادامه داد: شهادت رئیس جمهور و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و به دنبال آن برگزاری انتخابات جدید و انتخاب رئیس جمهور در مدت کمتر از دو ماه در آرامش کامل و تشکیل دولت جدید با رویکردی متفاوت، تبدیل ابزارهای خدماتی به سلاح های کشتار جمعی (بمباران)، شهادت سید حسن نصرالله و رهبران ارشد حزب الله و ظهور نسل جدید رهبرانی مانند ققنوس. و مقاومت وصف ناپذیر حزب الله در برابر مردم فلسطین در غزه با وجود جنایات وصف ناپذیر رژیم صهیونیستی، انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا. کنترل ترامپیسم بر نهادهای آمریکایی، سقوط بشار اسد در کمتر از دو هفته و افزایش کاربرد هوش مصنوعی در عرصههای مختلف زندگی بشر از مهمترین رویدادهای سال ۲۰۲۴ بود.
این دیپلمات سابق کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر احتمالی این تحولات بر سیاست خارجی ایران و ایران، تصریح کرد: همه اتفاقات یاد شده حتی رویدادهای بین المللی و منطقه ای بر سیاست های خارجی و امنیتی کشورمان تاثیر داشته و خواهد داشت. . ملت پیامدهای آن گسترده و عمیق است اما میتوان آن را ظهور تهدیدها و فرصتهای جدید برای کشور دانست و در چنین شرایطی اتخاذ سیاستهای حساب شده و خرد اساسی باید رویکرد اصلی در تصمیمگیری کشور باشد.
موسوی در پاسخ به این سوال که افق آینده عرصه بین الملل در سال 2025 را چگونه ارزیابی می کند، خاطرنشان کرد: می بینم که سال 2025 سال پراگماتیسم فزاینده نسبت به سیاست های جهانی، منطقه ای و محلی کشورها است. در شرایط کنونی، با توجه به افزایش شدید احتمال وقوع درگیریهای نظامی شدید تا حد استفاده از سلاح هستهای، دولتها مجبورند در زمینه درک و تحلیل اوضاع واقعبینتر و واقعبینتر باشند. در زمینه تصمیم گیری و اجرا.
انتهای پیام/