بازیگران اصلی تحولات سوریه و اهداف آنها

بازیگران اصلی تحولات سوریه و اهداف آنها

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: بدون شک افزایش فشار بر محور مقاومت و تضعیف سوریه به عنوان حامی اصلی مقاومت یکی از دلایل اصلی آغاز بحران جدید در سوریه است.

علی سلطانی فرد، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت وگو با ایسنا، درباره تحولات اخیر سوریه و فعالیت مجدد گروه های تروریستی در این کشور گفت: با گذشت هشت سال از آتش بس دولت و مخالفان، این کشور به یک کشور تبدیل شده است. آنها بار دیگر به بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای تبدیل شدند.

وی با بیان اینکه تحولات کنونی سوریه پس از آتش بس لبنان و رژیم صهیونیستی رخ داد، اظهار داشت: در این شرایط گروه های تروریستی که برخی از آنها تحت حمایت ترکیه هستند در مناطق تحت کنترل ارتش سوریه پیشروی می کنند. و با هدف تضعیف دولت، شروع به فشار بر دولت حاکم در سوریه کرده اند تا آنکارا را وادار به تحمیل شرایط مورد نظر شما در مذاکرات آستانه برای عادی سازی روابط با سوریه به بشار اسد، رئیس جمهور سوریه کند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه در تحولات کنونی سوریه، ترکیه، آمریکا و رژیم صهیونیستی از درگیری ها سود می برند و در طرف دیگر دولت قانونی سوریه یعنی حزب الله لبنان، ایران هستند، گفت: ، و روسیه. وی در مقابل گروه های تروریستی تصریح کرد: کشورهای عربی منطقه که در جریان درگیری های سوریه پس از سال 2011 فعال بودند در حال حاضر تحولات را رصد می کنند و با ارزیابی شرایط میدانی نحوه عمل را مشخص خواهند کرد.

بازیگران اصلی تحولات سوریه و اهداف آنها

تروریست ها در شمال سوریه

روابط تروریست ها با ترکیه و مسئله کردها

وی در خصوص ماهیت گروه تروریستی که فعالیت خود را در سوریه از سر گرفته است، گفت: حیات تحریر الشام که سابقاً با نام جبهه النصره شناخته می شد، یکی از قوی ترین شبه نظامیان ضد دولت سوریه است و روابط پیچیده ای با این کشور دارد. احزاب منطقه ای از جمله … بوقلمون گروه “ارتش ملی سوریه” با حمایت کامل ترکیه در عملیات تروریستی در کنار این گروه شرکت می کند.

وی افزود: هیئت تحریر الشام توسط کشورهای غربی به عنوان یک گروه تکفیری وابسته به القاعده و داعش شناخته می شود و اگرچه ترکیه ارتباط خود را با این گروه تکفیری رد می کند، اما در برخی زمینه ها روابطی بین این گروه و ترکیه وجود دارد.

سلطانی فرد گفت: ترکیه یکی از ذینفعان وضعیت خصومت کنونی حیاط تحریر الشام و گروه های کرد در شمال سوریه از جمله «نیروهای دموکراتیک سوریه» است که به طور کامل از سوی آمریکا حمایت می شود.

وی افزود: ترکیه کردهای شمال سوریه را تهدیدی برای حاکمیت خود می‌داند و از گروه‌های جدایی‌طلب کرد در داخل ترکیه از جمله حزب کارگران کردستان حمایت می‌کند. شم، برای حفظ توازن قوا در شمال سوریه. از سوی دیگر، آمریکا با حمایت از گروه های کرد سوری به دنبال جلوگیری از کنترل آنکارا بر نقاط کلیدی شمال سوریه است.

بازیگران اصلی تحولات سوریه و اهداف آنها

درگیری در شمال سوریه

نقش رژیم صهیونیستی در تحولات سوریه

این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی پس از برقراری آتش بس در لبنان و کاهش درگیری ها در شمال سرزمین های اشغالی، پشت آغاز عملیات گروه های تروریستی است. تلاش برای تغییر مواضع اسد در حمایت از لبنان و محور مقاومت و یا سرنگونی دولت سوریه به عنوان حامی اصلی مقاومت لبنان و فلسطین و رفع تهدید علیه رژیم صهیونیستی از اهداف اولیه رژیم صهیونیستی در تحولات اخیر است. در سوریه .

سلطانی فرد با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به سوریه قبل از شروع عملیات گروه های تروریستی گفت: چند روز قبل از برقراری آتش بس، رژیم صهیونیستی تمامی گذرگاه های بین لبنان و سوریه را هدف قرار داد و ارتباط دو کشور را قطع کرد. دو کشور.

وی افزود: طی ماه‌های آینده، شرایط سوریه، پیشرفت گروه‌های تروریستی و شرایط دولت سوریه بر اتخاذ استراتژی‌های رژیم صهیونیستی در قبال لبنان و سوریه تأثیرگذار خواهد بود.

سلطانی فرد در این خصوص توضیح داد: در شرایط فعلی آتش بس شکننده ای بین رژیم صهیونیستی و لبنان وجود دارد و با توجه به تداوم حضور نیروهای اسرائیلی در جنوب رودخانه لیتانی حداقل تا شصت روز آینده، این آتش بس شکننده است. مهم و محتمل است که در صورت تضعیف و قطع دولت سوریه با حمایت میدانی کاملی که این کشور از لبنان می کند، رژیم صهیونیستی حملات خود به لبنان را از سر خواهد گرفت.

بازیگران اصلی تحولات سوریه و اهداف آنها

تروریست ها در شمال سوریه

چالش جدی در مذاکرات صلح آستانه

وی تصریح کرد: ترکیه علاوه بر تحولات سوریه به دنبال خروج نیروهای کرد از مناطق مرزی و جلوگیری از تشکیل منطقه خودمختار کردستان در نزدیکی مرزهای ترکیه است و همچنین به دنبال تحقق رویای نئو عثمانی است. این رژیم با علاقه به مبارزه محور مقاومت در جنگ با رژیم صهیونیستی، بر این باور است که زمان مناسبی برای گسترش قدرت منطقه‌ای خود و تلاش برای تحمیل شرایط خود برای حضور نظامی دائمی در شمال سوریه است. با توجه به شرایط کنونی، می توان به وضوح تشخیص داد که مذاکرات صلح آستانه که هدف آن عادی سازی روابط سوریه و ترکیه است، با چالش جدی مواجه شده است. ترکیه بارها نگرانی های امنیتی خود از حضور گروه های مخالف کرد را دلیلی برای ادامه اشغال مناطق شمال سوریه عنوان کرده است که به نظر می رسد تنها بهانه ادامه حضور این کشور در این مناطق برای اعمال فشار با حمایت از سوریه باشد. نیروهای دموکراتیک گروه های شورشی علیه بشار اسد.

سلطانی فرد در بخشی دیگر از سخنان خود در این گفت و گو گفت: طی این تحولات، ایران به همراه سایر طرف های منطقه حامی حاکمیت سوریه از جمله عراق، تلاش می کند با افزایش درگیری ها، صحنه درگیری ها را به نفع محور مقاومت تغییر دهد. کمک های نظامی، لجستیکی و سیاسی آنها در روزهای اخیر نشان دهنده تمایل مسکو به حمایت از دولت قانونی بشار اسد و حفظ ثبات فعلی است، اما باید توجه داشت که روسیه در حال حاضر در حال جنگ است. یک نبرد سخت در اوکراین و با چالش های جدی با غرب مواجه است.

وی در پایان گفت: می‌توان تشخیص داد که شرایط کنونی نشان‌دهنده مرحله جدیدی از درگیری‌های بین طرف‌های متعدد منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای است که بر شکل‌گیری وضعیت آینده منطقه و ترتیبات امنیتی و سیاسی آن تأثیر بسزایی خواهد داشت.

انتهای پیام/