
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین کشوری که دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در حوزه سیاست خارجی روی آن تمرکز کرده است، چین است، تصریح کرد: دیدگاه ترامپ در حوزه سیاست خارجی مبتنی بر تجربه وی در گسترش است. در مدت 4 سال در کاخ سفید در کوتاه مدت، که ساینده است.
نوذر شفیعی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران، با بیان اینکه با توجه به دیدگاه ترامپ برای تعامل با چین، چین مهم ترین کشور ترامپ در عرصه سیاست خارجی است و البته باید توجه داشت که نگاه ترامپ به چین معامله با چین مهمترین کشور برای ترامپ در حوزه سیاست خارجی است. چین با کشورهای دیگر متفاوت است سیاستمداران آمریکایی متفاوت هستند.
سیاستمداران آمریکایی چین را یک تهدید بلندمدت می دانند
وی با بیان اینکه سیاستمداران آمریکایی چین را یک تهدید بلندمدت می دانند در حالی که ترامپ نگاه کوتاه مدتی به موضوع چین و مسائل مربوط به آن دارد، تصریح کرد: اگر تراز تجاری بین چین و آمریکا در حال حاضر مثبت باشد. ترامپ سعی خواهد کرد این موازنه را متعادل کند.”
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دیدگاه سایر سیاستمداران آمریکایی این است که این کاهش تراز تجاری باید در بلندمدت با هدف کاهش قدرت چین در رقابت با آمریکا انجام شود، گفت: این امر نیز باید در بلند مدت لازم به ذکر است که ترامپ با توجه به اینکه تجربه 4 ساله خود در کاخ سفید به یک سیاست انزواطلبی در عرصه سیاست خارجی منجر می شود و نمی خواهد آمریکا را درگیر بحران های صحنه جهانی کند، زیرا او معتقد است که ورود آمریکا به این بحران ها پرهزینه است. در حالی که دیگر سیاستمداران آمریکایی بر این باورند که برای حمایت از هژمونی و نظم آمریکا در عرصه بینالملل، آمریکا باید در تحولات و چالشهای بینالمللی حضور فعال داشته باشد، در حالی که همانطور که اشاره کردیم، ترامپ این مداخلات را برای آمریکا پرهزینه میداند.

دیدار ترامپ و رئیس جمهور چین در سال 2019
بر اساس دیدگاه ترامپ، آمریکا باید در بحران هایی که منافع کشور فورا و مستقیماً در معرض تهدید قرار می گیرد، مداخله کند.
الشافعی تصریح کرد که بر اساس این نظر ترامپ به هر طریقی تلاش خواهد کرد تا پای آمریکا را از بحران هایی که اکنون واشنگتن در صحنه بین المللی درگیر آن است خارج کند و سیاست عدم مداخله را در پیش گیرد : از دیدگاه ترامپ، آمریکا باید در بحران هایی که منافع این کشور در معرض خطر قرار می گیرد، مداخله کند.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس این نظر ترامپ سعی دارد از ابزارهای غیرنظامی برای حل بحران ها استفاده کند تا هزینه آن برای آمریکا کمتر شود. ابزارهایی مانند فشار اقتصادی یا مجبور کردن متحدان خود به انجام یک کار خاص. البته همانطور که اشاره کردیم این تحلیل ها بر اساس تجربه چهار ساله ترامپ در کاخ سفید و شعارهایی است که او مطرح کرد و ممکن است ترامپ در شرایطی متفاوت عمل کند.

ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده
نگاه ترامپ به سیاست خارجی به طور کلی کوتاه مدت و تنگ نظرانه است
الشافعی با تاکید بر اینکه نگاه ترامپ به سیاست خارجی به طور کلی کوتاه مدت و تنگ نظرانه است، در پاسخ به این سوال که آیا فشار ترامپ بر چین صرفا اقتصادی خواهد بود یا فشار سیاسی نیز وجود خواهد داشت؟ وی ادامه داد: اگر جامعه راهبردی آمریکا به ترامپ توصیه کند، رایزنی ها به این سمت خواهد بود که آمریکا باید به دنبال مهار چین باشد و در این زمینه فشار اقتصادی کافی نیست و باید فشار سیاسی نیز اعمال شود و اگر چنین نظری وجود داشته باشد. این چیزی است که ترامپ به آن توجه می کند، سپس به عنوان مثال، چین می خواست در مورد تایوان اقدام ویژه ای انجام دهد، بنابراین آمریکا در کنار تایوان خواهد ایستاد.
این استاد دانشگاه تایید کرد: همانطور که اشاره کردیم امکان دارد محافل راهبردی آمریکا در این گونه مسائل با ترامپ مشورت کنند و سعی کنند از تک بعدی و یک طرفه بودن ترامپ جلوگیری کنند و بر اساس آن، روند تصمیم گیری سیاست خارجی را تقویت کنند. خرد جمعی
انتهای پیام/