
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به منظور تقویت دیپلماسی امنیتی، تحکیم روابط درون گروهی برجام و ارتقای تعاملات دوجانبه به سن پترزبورگ سفر کرد و در دیدار مهم با رئیس جمهور روسیه، موضوع آخرین مورد را بررسی کرد. تحولات و مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی.
به گزارش ایسنا، علی اکبر احمدیان نماینده ولی فقیه در شورای عالی امنیت ملی سه شنبه هفته گذشته در چهارمین اجلاس سران مقامات ارشد امنیتی کشورهای بریکس در شهر سن پترزبورگ روسیه شرکت کرد و به ایراد سخنرانی پرداخت. آخرین موقعیت ها کشور ما در زمینه های مختلف سیاسی و امنیتی، تبیین و تبیین. احمدیان در حاشیه این نشست علاوه بر مقامات عالی رتبه روسیه با برخی از همتایان و مقامات سیاسی و امنیتی کشورهای بریکس دیدار و گفت و گو کرد.

سفر احمدی ها به سن پترزبورگ
نماینده ولی فقیه با دبیر شورای امنیت ملی روسیه، وزیر امور خارجه چین، معاون نخست وزیر صربستان، مشاور امنیت ملی هند و وزیر مشاور رئیس جمهور آفریقای جنوبی گفتگو کرد. دبیرکل شورای دفاع ملی ونزوئلا و دستیار ویژه رئیس جمهور برزیل. قائم مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز به طور جداگانه با معاون دبیر شورای امنیت ملی ترکیه دیدار و رایزنی کرد.

دیدار احمدی ها با وزیر خارجه چین
یکی از دیدارهای مهم دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در سفر به روسیه دیدار وی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور بود.
نماینده ولی فقیه در شورای عالی امنیت ملی در دیدار با ولادیمیر پوتین که در اقامتگاه تابستانی پوتین در سن پترزبورگ انجام شد، ضمن ابلاغ سلام مقام معظم رهبری به رئیس جمهور روسیه با اشاره به آغاز به کار دولت جدید ایران تاکید کرد که رویکرد توسعه روابط دوجانبه ایران و روسیه در دولت مسعود بدشیان رئیس جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهد داشت.
رئیس جمهور روسیه نیز در این دیدار روابط دوجانبه کشورش و جمهوری اسلامی ایران را «استراتژیک» توصیف کرد.
پوتین گفت: باید توجه داشته باشیم که روابط دوستانه روسیه و ایران در سال های اخیر پویاتر شده است. همه این تحولات عمدتاً با حمایت رهبر جمهوری اسلامی، آیت الله سید علی خامنه ای صورت می گیرد. از شما می خواهم که بهترین و گرم ترین آرزوهای من را به آنها برسانید.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به نشست آتی سران بریکس (اول تا سوم فروردین 1403) افزود: روسیه در نشست بریکس در کازان منتظر رئیس جمهور جدید ایران خواهد بود.
وی گفت که در نشست بعدی بریکس در کازان با رئیس جمهور ایران دیداری جداگانه خواهد داشت.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به روند تدوین توافقنامه همکاری جامع بلندمدت بین دو کشور گفت: روسیه منتظر سفر جداگانه رئیس جمهور ایران برای امضای قرارداد جدید مشارکت راهبردی است.
پوتین با اشاره به عزم روسیه برای همکاری با ایران در زمینه های مختلف، گفت: حجم مبادلات تجاری دو کشور در شش ماهه نخست امسال حدود 10 درصد افزایش یافته است.
رئیس جمهور روسیه با ابراز خرسندی از اینکه همکاری با روسیه اولویت رئیس جمهور جدید ایران است، توسعه کریدور شمال به جنوب را یکی از پروژه های اولویت دار دو کشور عنوان کرد و گفت: از مسیر مواصلاتی ایران حمایت می کنیم.
به گزارش ایسنا، دبیر شورای عالی امنیت ملی در نشست نمایندگان عالیرتبه امنیتی کشورهای بریکس گفت: مسلم است که منافع مشترک اعضای بریکس و تهدیدات مشترک ما در عین حال فراهم شده است. زمینه ساز همکاری های گسترده تر در زمینه های مختلف است که نگاه هوشمندانه به این حوزه ها، شناسایی و بیان دقیق تر آن ضروری است.
وی در این نشست با پیشنهاد ایجاد ساختار امنیتی به نام «کمیته امنیتی بریکس» گفت: این کمیته با شناسایی سازوکارهایی برای همکاری مشترک در زمینه های صلح و امنیت بین المللی به مقابله با تهدیدات مشترک مانند تروریسم و افراط گرایی می پردازد. ” وی افزود: پیدایش هوش مصنوعی، ماهوارهها، امواج الکترومغناطیسی کوانتومی و سایر تهدیدات، ناامنی دریایی، قاچاق انسان، فعالیتهای بیولوژیکی غیرمجاز، تهدیدات در فضای سایبری و همچنین سازوکارهای اقتصادی مشترک، منافع و فرصتهایی را بین آنها ایجاد میکند.
وی تصریح کرد: اعضای بریکس می توانند به موازات همکاری های اقتصادی بنیانگذار یک سیستم امنیتی جدید در سطح جهانی باشند تا نقاط ضعف و شکاف موجود در سیستم امنیتی جهانی موجود را برطرف کنند.
احمدیان بسته پیشنهادی ویژه ای را برای این جلسه ارائه کرد که شامل موارد زیر است:
1- همکاری های بین المللی دوجانبه و چندجانبه در موضوع امنیت اطلاعات بر اساس نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات.
2- تکثر نهادها و ساختارهای بین المللی در حوزه اطلاعات و امنیت سایبری و خارج کردن آنها از انحصار یک دولت و یک قطب.
3- همکاری در تدوین قوانین و مقررات مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (سایبری دیپلماسی) در ابعاد مختلف آن و دفاع هماهنگ از آنها در مجامع بین المللی مانند اتحادیه بین المللی مخابرات و مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا در فضای سایبری.
4- تشکیل اتحادهای ضد تحریم و استفاده از سامانه ها و پلتفرم های غیر آمریکایی که مشمول تحریم برای مبادلات مالی، اقتصادی و اداری بین اعضا نیستند.
5- تقسیم کار بین کشورهای مستقل برای تولید سخت افزار، نرم افزار، مراکز داده و بسترهای مستقل.

سخنرانی احمدیان در اجلاس بریکس
نماینده ولی فقیه در اجلاس مشترک نمایندگان عالی رتبه امنیتی کشورهای بریکس و کشورهای گلوبال جنوب نیز از مقامات ارشد امنیتی حاضر در این جلسه خواست به هر نحو ممکن برای پایان دادن به ظلم و ستم کمک کنند. جنایات رژیم غاصب صهیونیستی در غزه و گروه بریکس مسئول پیگیری آتش بس دائمی، خروج کامل نیروهای رژیم اشغالگر از غزه و کرانه باختری، تبادل اسرا با اسرای فلسطینی و پایان دادن به این جنایات است. .
دیدار احمدی ها و پوتین ضروری بود
“رحمان قهرمان پور” وی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به سفر نماینده ولی فقیه به سن پترزبورگ و دیدار وی با مقامات امنیتی به ویژه دیدار با رئیس جمهور روسیه اظهار کرد: موضوعاتی مانند امضای توافقنامه جامع راهبردی وجود دارد بین دو کشور، جنگ در اوکراین، رابطه روسیه با غرب و اتهامات غرب به ایران در خصوص فروش … تحویل موشک های بالستیک دوربرد به روسیه و قفقاز جنوبی و گشایش راه های ارتباطی آذربایجان و … ارمنستان. مسائل دیگر مستلزم دیدار این دو مقام بود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در سطح بین المللی شاهد تشدید رقابت بین آمریکا و روسیه، آمریکا و چین هستیم و ایران به عنوان شریک نزدیک روسیه به طور منظم و طبیعی با روسیه رایزنی می کند.
این کارشناس مسائل بین الملل به مقاله اوراسیا نت در مورد موضوع زنگزور و اختلافات اخیر اشاره کرد و خاطرنشان کرد: همانطور که در این مقاله آمده است، موضوع کریدور زنگزور از دستور کار مذاکرات صلح آذربایجان و ارمنستان خارج شد زیرا آذربایجان این موضوع را می خواهد. و پاشینیان باید اصلاحیه قانون اساسی را که در آن اعلام شده اصلاح کند، ارمنستان بر قره باغ حاکمیت ندارد.
وی ادامه داد: سخنانی که پاشینیان و رئیس پارلمان ارمنستان اخیرا بیان کردند نشان می دهد که آنها کل موضوع را رد نکردند، هرچند ایروان تلاش می کند تا زمانی که موضوع صلح مطرح نشود به گونه ای عمل کند که روسیه و آذربایجان را آزار ندهد. . می تواند پیش برود پاشینیان همچنین در آخرین جلسه در ایروان گفت: ما مشکلی برای باز کردن مسیرهای حمل و نقل نداریم، اما این افتتاح به این معناست که آذربایجان می تواند از طریق راه آهن و جاده های موجود بین آذربایجان و نخجوان تردد کند توافقنامه 2020 و حاکمیت بر کریدور باید خارج از مرزهای منطقه باشد.
قهرمان پور گفت: تفسیر روسیه از این موضوع این است که تنها طرفی که می تواند بر این کریدور نظارت داشته باشد، روسیه است از سوی دیگر، پاشینیان گفت ممکن است شرکت خارجی را برای نظارت بر این کار انتخاب کنیم.

احمدیان در دیدار با پوتین
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، پوتین توسعه کریدور شمال-جنوب را یکی از پروژه های اولویت دار دو کشور عنوان کرد و گفت: از مسیر مواصلاتی ایران حمایت می کنیم.
سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت ملی روسیه نیز در دیدار با علی اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، بر سیاست منسجم و پایدار کشورش در قبال زنگزور تاکید کرد. .
شویگو گفت: روسیه به توافقات قبلی با تهران در مورد زنزور متعهد است و سیاست مسکو در این زمینه به هیچ وجه تغییر نکرده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه نیز در حاشیه نشست نمایندگان عالی رتبه کشورها در امور امنیتی، یادداشت تفاهم امنیتی امضا کردند. بر اساس این یادداشت تفاهم، سطح روابط و همکاری های دو کشور در زمینه های مختلف راهبردی بالا خواهد رفت.
اگرچه گروه بریکس یک نهاد اقتصادی است، اما کشورهای عضو آن ضرورت همکاری در ابعاد مختلف را احساس می کنند، زیرا جهان به فضای چند قطبی نیاز دارد. از آنجایی که کشورهای بریکس از نظر اقتصادی قوی هستند، باید دید تلاش این کشورها تا چه حد می تواند فشارهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی ناشی از فشار و نفوذ آمریکا را خنثی کند.
اگر این کشورها بتوانند در زمینه مسائل امنیتی، علاوه بر مسائل اقتصادی و تجاری، همکاری مثبتی داشته باشند، نزدیکی جدیدی را در دنیای چند قطبی شکل خواهند داد.
انتهای پیام/