
رسانه های آمریکایی نوشتند علیرغم ادعای دولت بایدن مبنی بر اینکه آمریکا به توافقی در منطقه برای عادی سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی نزدیک شده است، عربستان سعودی اکنون از وزیر امور خارجه ایران دعوت می کند تا برای گفتگو درباره آتش بس به ریاض سفر کند. در لبنان و غزه، و دیگر این توافق قابل بحث است.
به گزارش ایسنا، رسانه های آمریکایی در گزارشی اعلام کردند که یک سال پیش عربستان و رژیم صهیونیستی در آستانه توافق برای عادی سازی روابط قرار گرفته اند و به نظر می رسد با سفر وزیر امور خارجه ایران به عربستان برای گفت و گو با توقف عادی سازی، حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان دیگر نتیجه تلاش های انجام شده برای این توافق نیست.
فاکس نیوز با انتشار این مطلب نوشت: سعودی ها شراکت راهبردی بلندمدتی با آمریکا دارند و بزرگترین خریدار تسلیحات این کشور هستند. اما در سال های اخیر آشتی سیاسی بین این کشور منطقه ای و ایران صورت گرفته است.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در پیامی ویدئویی درباره تعامل با عربستان گفت: مذاکرات ما در خصوص تحولات منطقه برای جلوگیری از جنایات وقیحانه رژیم صهیونیستی در لبنان و جنایات مستمر آن در غزه ادامه دارد.
وی افزود: از امروز سفر خود را در منطقه آغاز میکنم و به ریاض و پایتختهای دیگر میروم و برای توقف حملات وحشیانه در لبنان اقدام جمعی از سوی کشورهای منطقه انجام خواهیم داد.

مسعود مادیقیان رئیس جمهور ایران و سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در دوحه با هیئت عالیرتبه دیپلماتیک عربستان دیدار کردند.
در ادامه این مقاله آمده است: هفته گذشته کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی بر بی طرفی خود در درگیری بین اسرائیل و ایران تاکید کردند. ایران هشدار داد که اگر حامیان اسرائیل مستقیماً درگیر شوند، منافع آنها در منطقه هدف قرار خواهد گرفت. این می تواند به معنای حمله موشکی به تاسیسات نفتی آنها باشد.
علی الشهابی تحلیلگر سعودی گفت: کشورهای خلیج فارس معتقدند حمله ایران به تاسیسات نفتی آنها غیرممکن است، اما ایرانی ها از طریق منابع غیررسمی نشان می دهند که ممکن است این کار را انجام دهند. این ابزاری است که ایران علیه آمریکا و اقتصاد جهانی دارد.
فاکس نیوز نوشت: قبل از حمله حماس به اسرائیل در 7 اکتبر، دولت بایدن طرح توافقی مشابه «توافق ابراهیم» را پیشنهاد کرد و آن را اولویت اصلی خود قرار داد. این توافق با هدف عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل و شامل تضمین هایی برای همکاری در زمینه مسائل هسته ای است. ماهها است که ایالات متحده میگوید این توافق تقریباً کامل شده است. برخی احتمال دستیابی به این توافق را عامل تسریع کننده حمله حماس به سرزمین های اشغالی دانستند.
اما رابرت گرین وی، مدیر سابق شورای امنیت ملی ایالات متحده، گفت: فکر نمی کنم ما آنقدرها (به توافق) نزدیک بودیم. شاید در روزهای پایانی دولت ترامپ بیش از هر زمان دیگری به هم نزدیک بودیم، اما میدانستیم که در صورت توافق، این موضوع به دوره دوم ریاستجمهوری او نیز کشیده خواهد شد. من نمی دانم که آیا این موضوع برای دولت بایدن- هریس جدی است یا خیر.

(از چپ) فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده.
اندکی قبل از حمله حماس، گروهی متشکل از 20 سناتور دموکرات مخالفت خود را با این توافق به صراحت اعلام کردند و به سوابق حقوق بشری عربستان سعودی و این احتمال که برنامه هسته ای صلح آمیز عربستان سعودی روزی به یک برنامه نظامی تبدیل شود که مخفیانه تسلیحات هسته ای تولید می کند، اشاره کردند. .
فاکس نیوز با اشاره به اینکه «7 اکتبر محاسبات عربستان سعودی را تغییر داد و اکنون خواستار تشکیل کشور فلسطینی هستند»، نوشت: «ویکتوریا کوتس» معاون مشاور امنیت ملی سابق آمریکا به این موضوع خوشبین است. وی می گوید: طبق شنیده های من از طرفین بحث این است که چه زمانی این کار انجام می شود نه اینکه چنین توافقی صورت بگیرد یا خیر. دلایل زیادی وجود دارد که چرا باید منتظر باشیم تا ببینیم کنگره چه تصمیمی می گیرد. حمایت اکثریت در سنا برای پیشبرد برنامه هسته ای غیرنظامی مورد نیاز است.»
انتهای پیام/