
وزیر اقتصاد گفت: احیای خط اعتباری 5 میلیارد دلاری ایران و روسیه در دیدار با آقای پوتین تایید شد و پروژه های رشت آستارا، نیروگاه سریک و نیروگاه اتمی بوشهر در فازهای دوم و سوم. اجرا خواهد شد. از محل این خط اعتباری تامین می شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، عبدالناصر همتی در برنامه گفتگوی ویژه گفت: رئیس جمهور بر همکاری های منطقه ای به ویژه با کشورهای دوست و همسایه منطقه تاکید دارد. یکی از راهبردهای اقتصادی ما ارتباط با کشورهای منطقه است
وی افزود: حجم تجارت 380 میلیون دلاری ایران و تاجیکستان با رشد 50 درصدی در یک سال نشان دهنده توانایی بالای دو کشور در توسعه روابط اقتصادی است که با گسترش گردشگری بین دو کشور می توان این روابط را تعمیق بخشید. دو کشور با زبان و فرهنگ مشترک مردم هستند حجم روابط تجاری دو کشور طی چهار سال آینده می تواند به یک میلیارد دلار برسد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه توافقنامه جامع راهبردی با روسیه مبنای روابط اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری است، گفت: زمینه برای روابط بیشتر اقتصادی با روسیه فراهم شده و انتظار می رود کمیته مشترک دائمی تشکیل شود. با روسیه
تامین مالی پروژه رشت آستارا با اعتبار روسیه
همتی گفت: خط اعتباری ایران و روسیه به ارزش 5 میلیارد دلار که قبلاً بر سر آن توافق شده بود، اما دو طرف اقدامات زیادی برای فعال سازی آن انجام ندادند، در دیدار با آقای پوتین تایید شد. قرار است پروژه های رشت آستارا، سریک و نیروگاه اتمی بوشهر در فازهای دوم و سوم این خط اعتباری تامین مالی شود.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری های روسیه در حوزه نفتی ما شتاب می گیرد، گفت: قراردادهای بانکی خوبی بین دو کشور ایران و روسیه منعقد شده و سرویس پیام رسانی جایگزین سوئیفت بین دو کشور اجرا شده است.
وزیر اقتصاد حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه را حدود 4 میلیارد دلار دانست و گفت: صادرات آنها معادل 3 برابر صادرات ما است و تمرکز ما بر این بود که به تعادل برسیم که طرف روسی نیز این موضوع را بپذیرد. تعداد زیادی کالا در قالب همکاری بین کشورهای عضو اوراسیا مبادله می شود که روند رو به رشدی دارد و مشمول تحریم های آمریکا نمی شود.
الحمتی با اشاره به بهبود تراز تجاری کشور تاکید کرد: تراز تجاری به گونه ای بهبود یافته است که تراز تجاری سال گذشته طی 10 ماه منفی 14 میلیارد دلار بوده که 1.5 میلیارد دلار آن واردات طلا بوده است، اما امسال در این ترازنامه ده ماه، بالغ بر 8 میلیارد دلار، هنوز یک تراز منفی است، اما 6.5 میلیارد دلار واردات طلا است، یعنی ذخایر طلای خود را افزایش داده ایم. با تنزیل طلا، کسری تجاری 10 ماهه ما 1.5 میلیارد دلار است که بسیار امیدوارکننده است.
وی گفت: مهمترین چیزی که در وزارت اقتصاد روی آن متمرکز شد تولید است. استراتژی های ما بهبود فضای کسب و کار، کاهش قیمت های اجباری و تاکید بر اقتصاد رقابتی بوده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه به دنبال توانمندسازی بخش خصوصی هستیم، گفت: کمتر از 10 درصد از عملیات خصوصی سازی که تاکنون صورت گرفته به بخش خصوصی واقعی اختصاص یافته است. باید یک شرکت سرمایه گذاری راه اندازی کنیم تا بتوانیم منابع مالی بیشتری از بازار سرمایه بگیریم. در شرکت پروژه مردم سهامدار می شوند و بانک ها اجازه سرمایه گذاری خواهند داشت.
بازار سهام از سپتامبر 35 درصد رشد داشته است
همتی در خصوص نوسانات اخیر بازار مالی گفت: نوسانات بورس طبیعی است. وضعیت بازار سهام خوب است و دولت هر گونه کمک لازم را به بورس خواهد کرد. فعالان بورس مطمئن باشند که ما در کنار آنها هستیم. بازار سهام از سپتامبر 35 درصد رشد داشته است. ما اجازه نمی دهیم روندهای مخرب در بورس دخالت کند.
وی ادامه داد: بورس مکان مهمی برای سرمایه گذاری است. با تثبیت بازار سهام می توان اقتصاد را قابل پیش بینی کرد. در کل به آینده بورس و اقتصاد خوشبین هستم.
ما قیمت های سفارشی را می پذیریم
وزیر اقتصاد تاکید کرد: ما رقابت را می پذیریم و قیمت گذاری اجباری را نمی پذیریم، اما گاهی دولت برای نظارت نیاز به دخالت دارد.
همتی با اشاره به اینکه نرخ ارز بر آینده فعالان اقتصادی تاثیرگذار است، افزود: اینکه دولت می گوید قیمت گذاری نمی کند برای فعالان اقتصادی طبیعی است. دولت در تلاش است در خصوص بورس و ارز صداقت خود را به فعالان اقتصادی و مردم نشان دهد.
وی بیان کرد: محقق نشدن درآمدهای مالیاتی بیشتر مربوط به ماه های ابتدایی سال و شرایطی است که برخی فعالیت ها با شهادت رئیس جمهور سابق متوقف شد. با شروع دولت چهاردهم سعی کردیم انباشت درآمدهای مالیاتی را جبران کنیم و تا پایان سال به بیش از 95 درصد برسیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره درآمدهای مالیاتی نیز خاطرنشان کرد: تحقق درآمدهای مالیاتی طی 10 ماهه سال جاری نسبت به بودجه مصوب 91 درصد بوده است. ما نگران ایجاد درآمدهای مالیاتی نیستیم.
به گفته همتی، با بهبود نظام مالیاتی تنها 5 درصد مالیات ها حسابرسی می شود. در ده ماه گذشته 130 فقره توزیع مالیاتی به وزارت کشور و شهرداری ها ارسال کردیم. 36 هیمت از مالیات بر ارزش افزوده به بخش بهداشت بازگردانده می شود. 22 ما سعی کرده ایم مالیات صادرکنندگان را پس بگیریم. 350000 مالیات دهندگان 2000 پروژه را برای پرداخت مالیات خود انتخاب کردند.
وی با بیان اینکه تمام تلاش خود را برای رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی انجام می دهیم، گفت: 2.8 درصد از این رشد مربوط به بهره وری است که با واگذاری بیشتر امور به بخش خصوصی محقق می شود. وزارت اقتصاد با رفع محدودیت های نظارتی و تسهیل فضای کسب و کار به افزایش بهره وری کمک می کند.
همانطور که وزیر اقتصاد در خصوص تولید بیان کرد: بیشترین تولید در اصفهان انجام شد که دستیابی به درآمد بودجه مورد انتظار از این محل را به واقعیت نزدیک کرد. تنوع روش های تامین مالی و افزایش سرمایه گذاری در دستور کار قرار دارد که به رشد اقتصادی کمک می کند.
انتهای پیام/