اهداف کانادا برای اقدام خصمانه جدید علیه ایران

اهداف کانادا برای اقدام خصمانه جدید علیه ایران

دیپلمات سابق ایرانی به تشریح اهداف کانادا از تروریستی خواندن سپاه پاسداران پرداخت و گفت: کانادا وارد منطقه ای شده که مانند گذشته نمی تواند با ایران ارتباط برقرار کند و البته ایران این اقدام را بدون پاسخ رها نخواهد کرد.

وزیر امنیت عمومی کانادا شامگاه چهارشنبه با اعلام اینکه کشورش تصمیم گرفته است سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد، گفت: این اقدام پیامی قوی است که نشان می‌دهد کانادا در حال استفاده است. همه ابزارها.» برای مبارزه با گروه های تروریستی در اختیار دارد.»

این اقدام در حالی رخ داد که سپاه همواره خط مقدم جنگ با تروریسم در منطقه از جمله داعش بوده است.

کاظم غریب آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر در ایران، اقدام دولت کانادا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را محکوم کرد و گفت: طنز تلخی است که کشوری که یکی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر است و حامی سپاه پاسداران ایران» از نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مسئولیت حفاظت از امنیت ملی و مسئول مبارزه با تروریسم در منطقه را بر عهده دارد، استفاده کرده و او را در لیست تروریستی اعلام کرده قرار داده است.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز با محکوم کردن اقدام کانادا، آن را اقدامی سیاسی، غیرمتعارف و غیرعاقلانه توصیف کرد و تصمیم نسنجیده دولت کانادا را اقدامی خصمانه و مغایر با سیاست ایران دانست. موازین و اصول پذیرفته شده حقوق بین الملل از جمله برابری حاکمیت ها و عدم مداخله در امور داخلی دولت ها و نمونه ای از تعرض به حاکمیت ملی ایران.

الکنانی گفت: این اقدام غیرمسئولانه و تحریک آمیز مسیر اشتباهی را دنبال می کند که بیش از یک دهه است که دولت کانادا تحت تأثیر جنگ طلبان، ناقضان واقعی حقوق بشر و بنیانگذاران اصلی تروریسم در پیش گرفته است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد حاکمیتی برخاسته از بطن ملت ایران و دارای هویت رسمی و قانونی برگرفته از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که در کنار سایر ارکان نیروهای مسلح مسئول است حفاظت از امنیت ملی و مرزهای کشور و کمک به برقراری امنیت و ثبات در منطقه از طریق مقابله با پدیده شوم.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران حق پاسخگویی متناسب و متقابل به این اقدام را برخلاف قوانین بین‌المللی و علیه ملت و دولت ایران برای خود محفوظ می‌داند.

علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه ایران نیز نوشت: اقدام غیرقانونی کانادا در برچسب زدن به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هدیه ای پوچ به رژیم «نسل کش»، تروریست ها و دیگر دشمنان صلح و ثبات منطقه است. مسئولیت عواقب این تصمیم تحریک آمیز و غیرمسئولانه بر عهده دولت کانادا است.

اهداف کانادا برای اقدام خصمانه جدید علیه ایران

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

عبدالرضا فرجی راد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران، در تحلیل خود از این اقدام دولت کانادا گفت: مدت هاست در کانادا یک سری مخالفان تلاش می کنند تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را اینگونه توصیف کنند. از سوی دیگر، تروریست‌ها و از یک سو خود دولت کانادا، پس از سقوط هواپیمای اوکراینی، محرک این کار بودند، بنابراین سرویس‌های امنیتی کانادا روی این موضوع کار کردند، اما ملاحظاتی در بخش سیاسی وجود داشت. که چندان علاقه ای به این موضوع نداشتند.

وی همچنین افزود: در نهایت و با فشارهایی که به وزارت امور خارجه و وزارت امور خارجه کانادا وارد شد، موافقت کردند که سپاه پاسداران را تروریستی معرفی کنند، اما فکر می‌کنم به دلیل اقدام انجام شده، کار انجام شد. ایران و کانادا تا حدودی با هم مرتبط خواهند بود، زیرا کانادا وارد منطقه ای شد که ارتش را تحریم کرد و طبیعی است که نمی تواند با ایران ارتباط برقرار کند. گذشته

این دیپلمات سابق ایرانی خاطرنشان کرد: از آنجایی که کانادا با ملاحظات و ملاحظات سیاسی بیشتری این اقدام را دنبال و اجرا کرد، ایران نیز به نوعی با اقدام کانادا مقابله خواهد کرد و پیش بینی می شود از این پس مشکلات دو کشور بدتر شود.

ورگراد با اشاره به اهداف دولت کانادا از تروریستی خواندن سپاه پاسداران گفت: اگر کانادا با این هدف که کشورهای غربی به ویژه کشورهای اروپایی را مجبور به پذیرش چنین اقدامی کند، بعید است که چنین اقدامی صورت گیرد. اگر اتفاقی بیفتد، چون اروپا از نظر جغرافیایی به ایران نزدیک است و یک سری تعاملات منطقه ای دارد، چه از نظر سپاه پاسداران و چه در نظام دیپلماسی، اگر این کار را انجام دهد، شکاف بزرگی در داخل آن ایجاد می شود.

وی تصریح کرد: بنابراین اروپایی ها نمی توانند به تنهایی یا به صورت انفرادی دست به چنین اقداماتی بزنند و اگر می خواستند کاری واحد انجام دهند، همه اعضای اتحادیه اروپا حتی انگلیس در آن شرکت می کردند.

اهداف کانادا برای اقدام خصمانه جدید علیه ایران

مقر اتحادیه اروپا در بروکسل

سفیر سابق ایران در نروژ همچنین خاطرنشان کرد: در هر صورت ایران این اقدام را بدون پاسخ رها نخواهد کرد. برای پاسخگویی، موضوع در شورای عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه بررسی خواهد شد، بنابراین نیازی به عجله نیست.

انتهای پیام/