سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص روابط ایران و مصر گفت: ایران و مصر دو کشور تاریخ ساز هستند و هرگونه تسهیل بین دو کشور به نفع مردم و جهان اسلام و منطقه است و قطعا ایران از پیشرفت روابط استقبال میکند.
وی گفت: امیر عبداللهیان تا ساعاتی در قالب سفر دو جانبه رسمی دیگر عازم ترکیه است، پس از آن بلافاصله عازم ترکمنستان برای اجلاس وزرای خارجه کشورهای حاشیه دریای خزر خواهد شد که مقدمه اجلاس سران کشور های حاشیه دریای خزر است.
خطیب زاده اظهار داشت: موضوعات دیگری هم در مذاکرات با بورل مطرح شد در موضوعات کنسولی به خصوص دیپلمات ما که با نقض حقوق اولیه در اروپا زندانی است .
وی در مورد علل تغییر محل مذاکرات گفت: در تعیین محل مذاکرات مهمترین چیز آمادگی میزبان و راحتی طرف های مذاکره کننده است این مذاکرات می تواند در هر کشوری که با همه طرفها روابط خوبی داشته باشد برگزار شود.
امیر عبداللهیان عازم ترکیه است
خطیب زاده در مورد سفر امیر عبداللهیان به ترکیه گقت: بررسی تحولات در سوریه و عراق از محورهای گفتگوی امیرعبداللهیان با مقامات ترکیه خواهد بود.هیچ وقت عملیات نظامی به صلح منجر نشده است
خطیب زاده در آخرین نشست خبریاش در وزارت امورخارجه گفت: آقای کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه بعد از بنده خواهند بود و بسیار دیپلمات حرفه ای هستند.
خطیب زاده در مورد گزارش وال استریت گفت: برخی از رسانه ها به دلیل اهداف سیاسی مجددا این گزارش را منتشر میکردند، رژیم جعلی اشغالگر قدس سعی میکند ناامنی نهادینه در منطقه ایجاد کند اما ایران اجازه این موضوع را نمیدهد.
وی افزود: تا همه چیز توافق نشود هیچ چیز توافق نمیشود. آنچه که ایران انجام داده است همه برگشت پذیر است به شرطی که طرف مقابل به تعهداتش عمل کند.
ادامه دارد..
وی افزود: موضوعات داخلی عراق, مرتبط یه خود عراق است، ما همواره خواستار وحدت و هم اندیشی طیف های مختلف عراق هستیم و امیدواریم تنش ها کاهش پیدا کند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی آژانس خبری سیاست خارجی، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) در نشست خبری به سوالات خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ داد.
خطیبزاده در مورد سفر الکاظمی به ایران و واسطه گری برای مذاکرات ایران و عربستان اظهار داشت: طرف عربستانی آمادگی این را دارد که در سطح دیپلماتیک در بغداد مذاکرات را ادامه دهد.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد سفر بورل به ایران گفت: آقای بورل در تماس هایی که بعد از چند هفته اخیر، تلاش جدی انجام دادند که این مذاکرات ادامه پیدا کند. ما از نقش تسهیل گری اروپا استقبال میکنیم و ایشان پیشنهاد دادند به تهران بیایند و گفت و گوهای مفصلی انجام شد.وزیر خارجه کشورمان و بورل گفت و گوی یک ساعت خصوصی هم داشتند.
وی در پاسخ بخ سوال آژانس خبری سیاست خارجی در مورد مذاکرات مبنی بر اینکه بورل اعلام کرده است مذاکرات بین ایران، هماهنگ کننده اتحادیه اروپا و آمریکا خواهد بود، آیا این مذاکرات مستقیم خواهد بود، اظهار داشت: هیچ مذاکره مستقیمی انجام نخواهد شد، مذاکرات به صورت غیر مستقیم و با تسهیل گری اتحادیه اروپا انجام خواهد شد.
وی در مورد مذاکرات وین گفت: ما آنچه که در مذاکرات آتی انجام خواهیم داد، در خصوص ابعاد هسته ای نیست و در خصوص این چند موضوع باقی در رفع تحریم هاست. آقای دکتر امیر عبداللهیان هم اشاره کردند که آقای بورل در نقش تسهیل گری هست،مذاکرات درمورد رفع تحریمها است به توافقات وین چیزی افزوده و کاسته نخواهد شد مذاکرات به صورت غیر مستقیم و در مورد موضوعات اختلافی است، توپ در زمین واشنگتن است اگر با پاسخ بیایند توافق انجام خواهد شد.
آمریکا تعهد داده به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ عمل و انتفاع اقتصادی ایران را تضمین میکند
خطیب زاده تصریح کرد: اما اینکه آمریکایی ها از میراث ترامپ عبور میکنند باید منتظر باشیم و ببینیم امیدواریم پیام های بورل در عمل هم اجرایی شود.با قاطعیت و جدیت مذاکرات را با فرض عدم اعتماد قطعی به آمریکا جلو بردیم.
وی ادامه داد: اینکه در محتوا و در شکل و موضوع توافقاتی شده است آن را تایید میکنم، مهمترین موضوعات مذاکرات این بود که آمریکا تعهد داده به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ عمل و انتفاع اقتصادی ایران را تضمین میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد مکان و زمان مذاکرات گفت: زمان و مکان مذاکرات قطعی نیست، اما انشالا در همین هفته مذاکرات انجام خواهد شد و در یکی از کشورهای منطقه خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد خصوص شرکت ایران در اجلاس بریکس گفت: حدود ۴۰ درصد تولید جهانی همه در حوزه بریکس تعریف میشود و حرکت جدیدی برخلاف جی هفت بود . ایران در خواست عضویت خود را ارسال کرد و بر همان اساس از رییس جمهور دعوت کردند و اقدام رو به جلو بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد چگونگی روند مذاکرات وین گفت: آنچه که الان اتفاق می افتاد ادامه وین است و در مورد چند نکته اختلاف است و مسایلی که بین ایران و آمریکا وجود دارد و بعد از آخرین دور مذاکرات وین باقی مانده است.
مذاکرات را با فرض عدم اعتماد قطعی به آمریکا جلو بردیم
آمادگی عربستان برای مذاکرات دیپلماتیک با ایران