العربیه: تعمیق روابط ایران و روسیه منافع آمریکا را به چالش می‌کشد

شبکه العربیه در گزارشی درباره تعمیق روابط ایران و روسیه تاکید کرد: گسترش همکاری‌ها میان تهران و مسکو نه تنها منافع ژئوپلیتیک و اقتصادی برای هر کشور به همراه دارد، بلکه منافع آمریکا و متحدانش را در منطقه به چالش می‌کشد.

به گزارش ایسنا، شبکه خبری العربیه در گزارش خود نوشت: اخیرا، ایران و روسیه روابط خود را به تدریج تقویت و مشارکت استراتژیک عمیق‌تری را ایجاد کرده‌اند که تاثیراتی نه تنها بر روابط دوجانبه، بلکه برای پویایی منطقه و ژئوپلیتیک بین‌المللی نیز دارد. عوامل متعددی در توسعه روابط نزدیک‌تر بین دو ملت نقش داشته است.

العربیه در ادامه وجود منافع و چالش‌های مشترک را یکی از دلایل نزدیک‌تر شدن تهران و مسکو برشمرد و افزود: هم ایران و هم روسیه با تحریم‌هایی مواجه شده‌اند که عمدتاً به دلیل اقدامات و سیاست‌هایشان در تضاد با منافع غرب است. در نتیجه، همکاری و حمایت از یکدیگر را در مواجهه با فشارهای اقتصادی و سیاسی غرب مفید دانسته‌اند. به عنوان مثال، برنامه هسته‌ای ایران و اقدامات روسیه در اوکراین، انتقادات و تحریم‌های جامعه بین المللی را به دنبال داشته و باعث شده است که دو کشور در سرپیچی از فشارهای غرب به دنبال همبستگی باشند.

این شبکه خبری با تاکید بر اینکه «هم ایران و هم روسیه خاورمیانه را به عنوان منطقه‌ای حیاتی برای منافع ژئوپلیتیکی خود می‌بینند» مدعی شد که تهران و مسکو به دنبال افزایش نفوذ و قدرت خود در منطقه هستند و با هماهنگی تلاش‌های خود و حمایت از جناح‌های همسو در خاورمیانه، این سیاست‌های منطقه‌ای خود را پیش برده‌اند.

العربیه همچنین به چگونگی تاثیر تعمیق روابط ایران و روسیه در تعاملات تجاری میان دو کشور پرداخت و نوشت: علاوه‌براین، بعد اقتصادی روابط آنها اهمیت پیدا می‌کند. تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه منجر به تنوع بخشیدن به مشارکت‌های اقتصادی این کشور شده است و ایران به‌عنوان یک بازار و شریک جذاب ظاهر می‌شود. به همین ترتیب، ایران با منابع و پتانسیل عظیم انرژی خود، فرصت‌های استراتژیک برای منافع انرژی و توسعه اقتصادی روسیه ارائه می‌دهد.

این شبکه ادامه داد: در شرایطی که همکاری رو به رشد ایران و روسیه مزایای خاصی را برای آنها به همراه داشته است، نگرانی برخی از بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی را نیز به دنبال داشته است. مشارکت عمیق بین دو کشور، به ویژه در حوزه دفاع و امنیت، پیامدهایی بر توازن قوا در خاورمیانه دارد و همچنین منافع سایر بازیگران، از جمله ایالات متحده و متحدانش در منطقه را به چالش می‌کشد.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در ماه مه در این باره گفت: ما همچنان شاهد نشانه‌هایی هستیم که ایران و روسیه در حال گسترش همکاری‌های دفاعی بی‌سابقه خود هستند. این یک مشارکت دفاعی تمام عیار است.

 کربی با ادعای این‌که «ایران اکنون بزرگترین پشتیبان نظامی روسیه است» گفت که تهران نیز در ازا به دنبال خرید تجهیزات نظامی  از روسیه از جمله هلیکوپترهای تهاجمی، رادارها و هواپیماهای آموزشی رزمی Yak-130 است. در مجموع، ایران به دنبال تجهیزات نظامی به ارزش میلیاردها دلار از روسیه است.

العربیه  با اشاره به اینکه «ایران و روسیه اکنون بیش از هر زمان دیگری به هم نزدیک شده‌ و یک شراکت علیه غرب ایجاد کرده‌اند» گزارش داد: به طور کلی، روابط در حال گسترش میان ایران و روسیه منعکس کننده همگرایی منافع و اولویت‌های استراتژیک آنها است و فرصت‌هایی را برای هر دو کشور در جهت پیشبرد اهداف ژئوپلیتیکی‌شان در یک چشم‌انداز جهانی پیچیده و رقابتی فراهم می‌کند.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402050301907/%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D8%B9%D9%85%DB%8C%D9%82-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%A8%D8%B7-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%87-%D9%85%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%B9-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%DA%86%D8%A7%D9%84%D8%B4-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D8%AF