
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: بررسی مواد هستهای توسط آژانس در ایران برای جاهطلبیها و اهداف سیاسی انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، بهروز کمالوندی سخنگوی رسمی و معاون امور بین الملل و حقوقی و مجمع عمومی سازمان انرژی اتمی ضمن عرض تسلیت با جمعی از نخبگان اساتید دانشگاه ها و مراکز مختلف علمی کشور دیدار و گفتگو کرد. به مناسبت شهادت حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) گفت: علیرغم اقدامات، دستاوردهای فراوانی که در صنعت هسته ای کشور حاصل شده است؛ ما شاهد هیاهوی گسترده دشمنان هستیم و این وضعیت باعث شده صدای ما در دنیا کم شود.
وی افزود: علم روابط بین الملل علم بررسی قدرت ها است و درجه قدرت تعیین کننده جایگاه کشورهاست.
کمالوندی تصریح کرد: مولفه های قدرت مانند نظامی، اقتصادی، رسانه ای و غیره در دنیا شناخته شده است اما فناوری یکی از مولفه های مهم قدرت ایران است. این ماده به سایر مواد نیز کمک می کند. به عبارت دیگر مؤلفه فناوری در سایر زمینه ها مؤثر است و قدرت صنعت هسته ای به عنوان یک فناوری مهم به ویژه در خارج از کشور بسیار قابل تقدیر است. صنعت و فناوری هسته ای قدرتمند هستند و ما توانسته ایم با تکیه بر علم و دانش، آب سنگین باکیفیت تولید کنیم که هر لیتر آن ارزشی معادل 1200 دلار دارد هزار دلار در بازارهای جهانی و ارزش دلار کاهش یافته است.
وی ادامه داد: سرعت تحولات فناوری هسته ای ایران بسیار بالاست و دشمنان به دنبال ایجاد موانع برای صنعت و فناوری کشورمان هستند.
کمالوندی با اشاره به قطعنامه اخیری که علیه ایران در شورای حکام صادر شد، گفت: بلافاصله پس از صدور قطعنامه، سانتریفیوژهای پیشرفته را فعال کردیم.
وی تاکید کرد: متاسفانه دشمنان موضوع هسته ای ایران را بسیار پیچیده و سیاسی کرده اند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران بر لزوم آگاهی بخشی به نقش فناوری هستهای در زندگی عموم مردم تاکید کرد و گفت: فناوری هستهای و دستاوردهای آن بر همه ابعاد زندگی مردم تأثیرگذار است. اگر بخواهیم از نظر اقتصادی، فناوری و تولید انرژی در جایگاه های برتر باشیم، باید به صنعت و فناوری هسته ای توجه ویژه ای شود. شما باید در صحنه جهانی و بین المللی قوی باشید زیرا آنها حق دارند در قدرت با هر کشوری برابر باشند.
وی افزود: جایگاه ایران از منظر ژئوپلیتیک بسیار متمایز است و به هر دلیلی به دنبال تسلط بر این منطقه و بخشی از جهان هستند.
کمالوندی گفت: تحریم ها و فشارهای غرب باعث شد در صنعت هسته ای به خودکفایی برسیم. زیرا در سال های گذشته ابزار و وسایل مورد نیاز این صنعت به ما فروخته نمی شد و یا با قیمت بسیار بالایی به دست ما می رسید. با این حال، دشمنان ایران را به دلیل دستیابی به سلاح هستهای باجگیری میکنند.
معاون بینالملل، حقوقی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: بر اساس فتوای مقام معظم رهبری و شخصیتهای ایشان، ما به دنبال دستیابی به سلاح هستهای نیستیم. اما آنها با تکیه بر اهداف و مسائل سیاسی به دنبال ایجاد سر و صدا و طرح مسائل کوچکی مانند مکان های ادعایی در این مسیر هستند. یکی از وظایف آژانس بین المللی انرژی اتمی ممیزی مواد هسته ای است اما در مورد ایران این کار با جاه طلبی ها و اهداف سیاسی دنبال می شود. بررسیها حاکی از آن است که برخی کشورها به دنبال تضعیف ایران در عرصه داخلی و بینالمللی هستند و میخواهند بین دولت و ملت شکاف ایجاد کنند و برای تحقق این طرح اقدامات زیادی انجام دادهاند.
وی بیان کرد: دانش هسته ای به عنوان یک حوزه چند رشته ای شایسته فداکاری و تلاش است زیرا فناوری هسته ای در حوزه های مختلف نقش آفرینی می کند و می تواند نیازهای مختلف صنایع کشور را برطرف کند.
وی به دستاوردهای چشمگیر سازمان انرژی اتمی ایران در زمینه تولید انواع رادیوداروها اشاره کرد و گفت: انواع رادیوداروهای تولید شده در دنیا هم اکنون در داخل کشور با کیفیت و در حوزه تولید می شود. در تولید برخی از انواع این داروها در رتبه اول دنیا قرار داریم. فناوری هسته ای و دستاوردهای این حوزه می تواند اقتصاد ایران را پویاتر کند. زیرا این صنعت برای ملت برکت می آورد و وابستگی ما را کم می کند و توان ما را افزایش می دهد.
وی با اشاره به لزوم آشنایی مردم کشور به ویژه دانشجویان با دانش و فناوری هسته ای، خاطرنشان کرد: همه مردم کشور باید از مزایای فناوری هسته ای از جمله برق هسته ای آگاه باشند. همین سال گذشته با میزان برق تولیدی نیروگاه اتمی بوشهر، حداقل 13 میلیون بشکه نفت خام معادل حدود 900 میلیون دلار صرفه جویی شد و در نتیجه تولید این انرژی، این نیروگاه شاهد انتشار گازهای گلخانه ای بود. سالانه حدود 7 میلیون تن گاز آلوده کننده محیط زیست است
وی گفت: دانش آموزان دبیرستانی و هنرستانی باید با مزایای این صنعت و فناوری آشنا شوند. البته این کار شروع شده و در حال توسعه آن هستیم. همچنین اقدامات رسانه ای مهمی برای اطلاع رسانی به مردم از دستاوردهای هسته ای کشور انجام شده و ادامه خواهد داشت.
در ادامه این نشست اساتید دانشگاه ضمن طرح سوالاتی بر لزوم همکاری جامعه علمی کشور با سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کردند.
لازم به ذکر است در پایان این نشست اساتید دانشگاه ها و مراکز علمی مختلف کشور ضمن حضور در رآکتور تحقیقاتی شهید فخری زاده از آزمایشگاه های تولید رادیوداروها و سیستم پرتوی تهران بازدید کردند.
انتهای پیام/