فرهنگ اساس روابط ایران و ارمنستان است

فرهنگ اساس روابط ایران و ارمنستان است

یک استاد دانشگاه گفت: اساس همه فعالیت ها و روابط ایران و ارمنستان «فرهنگ» است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، هاشمی گیراگوسیان، عضو بنیاد مطالعات جاگارد، روز پنجشنبه و در نشست تاریخ و فرهنگ میزگرد همکاری ایرانی و ارمنی در کاپان با اشاره به ارتباطات زبانی دو کشور گفت: ما باید یک جامعه فرهنگی مشترک تشکیل دهیم. قبل از روابط ایران و ارمنستان به عنوان دو همسایه تاریخی بسیار متمایز است. در منابع ارمنی اطلاعاتی درباره فرهنگ و ادبیات ایران وجود دارد که حتی در منابع ایرانی وجود ندارد.

گیراگوسیان افزود: از منابع ارمنی نیز می توان برای تاریخ ایران استفاده کرد. بسیاری از واژه ها نیز از فارسی به ارمنی منتقل شد.

یکی از اعضای بنیاد مطالعات گیگارد گفت: در قرن 15 و 18 زبان فارسی در هند، قفقاز و آسیای مرکزی برای ترویج علم، فلسفه، دین و تصوف ترویج شد. فرهنگ ایرانی از طریق ارامنه ایرانی به کشورهای دیگر منتقل شد.

وی با اشاره به اینکه شاعران ارمنی در دوره عثمانی از واژه های فارسی استفاده می کردند، گفت: واژه های به کار رفته در اشعار آنها در واژگان ایرانی قابل استفاده است.

این محقق ایرانی ارمنی گفت: ایران و ارمنستان امروز در جبهه فرهنگی در مقابل اقدامات آذربایجان ایستاده اند و نیازمند همکاری همه جانبه در زمینه های فرهنگی، تاریخی و زبانی هستند.

سایونیک می تواند در زمینه فناوری از ایران کمک بگیرد

محمود جعفری دهقی، استاد دانشگاه تهران و از اعضای مؤسسه ایراس نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینکه اساس همه فعالیت ها و روابط دو کشور «فرهنگ» است، گفت: مدرسه ایرانشهری از تلاقی فرهنگ‌های مختلف ایران شکل گرفته است و فرهنگ ارمنی نیز در آن دخیل است و در کتیبه‌های هخامنشی نام ارمنستان آمده است که نشان‌دهنده تاریخ و روابط تاریخی دو طرف است.

این کارشناس ایرانی با اشاره به فعالیت مورخان و مترجمان ارمنی که نقش مهمی در گسترش فرهنگ ایرانی داشتند، گفت: تمام اسناد قبلی ما نشان می دهد که روابط دو طرف بسیار کهن بوده و روابط فرهنگی و تاریخی قوی وجود داشته است. بین دو فرهنگ.»

این استاد دانشگاه پیشنهاد تشکیل پل ارتباطی شاعران و نویسندگان دو کشور و برگزاری نشست های فرهنگی مشترک با یکدیگر را مطرح کرد.

همچنین نور داوتیان، استاد دانشگاه و عضو مؤسسه اوربلی در ادامه این دیدار با بیان اینکه همکاری ایران و ارمنستان از بعد ژئوپلیتیکی بسیار حائز اهمیت است، گفت: در چارچوب تحولات منطقه ای و سیاست منطقه ای ایران، روابط مرزی ایران و ارمنستان بسیار مهم است. با ارمنستان بسیار مهم است. شرایط جغرافیایی و اقلیمی شهرهای مرزی بین دو کشور به توسعه روابط کمک می کند زیرا شرایط اقلیمی و فرهنگی دو کشور در دو سوی مرز مشترک است.

این استاد دانشگاه به اهمیت همکاری دو کشور در حوزه کشاورزی و دامپروری سیونیک و آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: سیونیک مشکل آب ندارد و می تواند در حوزه فناوری از ایران کمک بگیرد.

داودیان ادامه داد: معدن در سوونیک در حال انجام است و خانواده های زیادی در آن منطقه کار می کنند. امیدوارم فعالیت معدنی در سیونیک بین دو طرف بازنگری شود تا بتوانیم همکاری های خود را در زمینه گردشگری و کشاورزی این منطقه افزایش دهیم.
انتهای پیام/