آیا توافق ایران و آژانس مانع از صدور تصمیم در شورای حکام می شود؟

آیا توافق ایران و آژانس مانع از صدور تصمیم در شورای حکام می شود؟

انتظار می‌رود تعامل و همکاری ایران با آژانس در سفر اخیر گروسی به تهران، به‌ویژه صدور مجوز بازدید مدیرکل و معاون وی از سایت‌های نطنز و واردو، زمینه را برای مذاکرات سیاسی در خصوص لغو تحریم‌ها فراهم کند. در آینده نزدیک.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، هفته گذشته پس از ماه ها انتظار برای سفر به ایران و دیدار با مقامات ارشد کشورمان به تهران سفر کرد.

سفر گروسی در آستانه گزارش فصلی شورای حکام از فعالیت های حفاظتی و اجرای برنامه جامع اقدام مشترک و همچنین نشست شورای حکام این آژانس که هفته آینده برگزار می شود، انجام می شود. قابل انجام است.

انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور منتخب آمریکا و همچنین تشدید فشارهای سه کشور اروپایی در شورای حکام بر ایران برای همکاری و تهدید بیشتر، اهمیت این سفر را نیز متاثر کرد. با صدور تصمیم در جلسه آتی هیأت رئیسه.

قرار بود مدیرکل آژانس در اردیبهشت ماه سال جاری با مقامات ارشد کشورمان دیدار کند، اما سانحه بالگرد هیات رئیسه جمهوری اسلامی ایران این سفر را لغو کرد و تحولات سیاسی داخلی و منطقه ای بعدی باعث شد این سفر انجام نشود.

دیدار گروسی با پزشکان؛ اعلام آمادگی ایران برای همکاری و نزدیک شدن با آژانس

رافائل گروسی دیدار خود با مسعود مشیدیان رئیس جمهور ایران را “فرصتی برای گفتگو با دولت جدید ایران” توصیف کرد و گفت: دیدار با رئیس جمهور فرصت شنیدن دیدگاه ها، رویکردها و تلاش های وی در قبال یکی از دشوارترین مسائل بین المللی را فراهم کرد. برای توضیح دادن

مسعود مازیکیان نیز در این دیدار با بیان اینکه آنچه جمهوری اسلامی ایران در فناوری هسته ای به دنبال آن است، کاملاً با چارچوب های قانونی و مجوزهای آژانس بین المللی انرژی اتمی منطبق است، اظهار داشت: ایران آماده همکاری و رویکرد است. آژانس بین المللی انرژی.» اتمی اعلام کرد؛ اگرچه جهان امروز به این باور رسیده است که ایران اسلامی به دنبال صلح و امنیت در جهان است.

آیا توافق ایران و آژانس مانع از صدور تصمیم در شورای حکام می شود؟

دیدار گروسی با پزشکان

سفر دو روزه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران در سه بخش خلاصه می‌شود: دیدار با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه، گفتگوهای فنی و تضمینی با تیم فنی و کارشناسان سازمان انرژی اتمی به ریاست محمد اسلامی و بازدید از دو سایت مهم غنی سازی نطنز و فردو.

این اولین بار از زمان تأسیس سایت فردو است که یک مقام سیاسی بین المللی از آن بازدید می کند.

آیا توافق ایران و آژانس مانع از صدور تصمیم در شورای حکام می شود؟

سفر گروسی به نطنز

محمد البرادعی قبلاً در مارس 2013 از سایت نطنز بازدید کرده بود و یوکیا آمانو، مدیر کل فقید آژانس، در سپتامبر 2014 از سایت نظامی پارچین به عنوان بخشی از مذاکرات برنامه جامع اقدام مشترک و برای حل مشکل احتمالی تسلیحات بازدید کرد.

بازدید مدیرکل آژانس از دو تاسیسات مهم غنی سازی ایران دارای اهمیت فنی و سیاسی است. این در شرایطی است که تعاملات کنونی ایران و آژانس از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا مورد تهدید قرار گرفته و از سوی دیگر تنش ها در منطقه و جهان رو به افزایش است.

آیا توافق ایران و آژانس مانع از صدور تصمیم در شورای حکام می شود؟

بازدید گروسی از فردو

سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان از ماه‌های گذشته بر ایران فشار وارد کرده‌اند و با تفسیر منحصربه‌فرد خود از ایران خواستار همکاری‌های امنیتی بیشتر و برنامه جامع اقدام مشترک هستند که البته ایران… قبول نمی کند. از سوی دیگر، روابط ایران و آژانس در خصوص امضاکنندگان، بازرسان آژانس و درخواست های آژانس برای اقدامات نظارتی بیشتر در ماه های اخیر پیشرفت کمتری داشته است. در عین حال، هشتمین سال برجام، یعنی سال 2025، سال سرنوشت سازی برای ایران است. از آنجا که 6 قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران در چارچوب قطعنامه 2231 لغو خواهد شد. مقامات ایرانی در تلاشند فضای همکاری و تعامل فنی و سیاسی را با آژانس و کشورهای عضو برنامه جامع اقدام مشترک حفظ کنند. حتی اگر توافق هسته ای در عمل توسط هر دو طرف اجرا نشود.

سه کشور اروپایی در آستانه اجلاس سه ماهه شورای حکام تهدید به صدور قطعنامه در شورای حکام کردند و به هر نحوی تلاش می کنند ایران را یک گام به برجام نزدیکتر کنند. بهانه ای برای تمدید قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران. زمانی که این سه کشور نتوانستند بر سر صدور قطعنامه علیه ایران به اجماع برسند، برای حفظ فضای سخت علیه ایران، شروع به صدور بیانیه های تند مشترک علیه ایران در شورای حکام و شورای امنیت کردند.

تلاش و اراده اروپا برای اعمال فشار بیشتر بر ایران هیچ ارتباطی با انتخاب ترامپ ندارد

امیرعلی ابوالفتح در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران، درباره رویکرد اروپا و آمریکا در شورای حکام نسبت به ایران اظهار کرد: اروپایی ها مدتی است که در آژانس برای ما مشکل ایجاد کرده اند و این موضوع جدیدی نیست. موضوع در جلسات قبلی شورای حکام، سه کشور اروپایی در بیانیه های مشترک و حتی در بسیاری از تصمیمات صادر شده علیه ایران نقش اساسی داشتند.

وی به برخی گمانه زنی ها و اخبار مبنی بر احتمال صدور قطعنامه جدید علیه ایران در شورای حکام اشاره کرد و گفت: این تلاش و اراده برای اعمال فشار بیشتر بر ایران ربطی به انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید ندارد. در کشور آمریکا پیگیر این پرونده بود.

این کارشناس مسائل آمریکا گفت: روابط ایران با اروپا بدون ترامپ یا با ترامپ سخت و پرتنش است و فکر نمی کنم اروپایی ها از فشار بر ایران در مجامع بین المللی دست بردارند. اختلاف ایران و اروپا عمیق تر از این حرف هاست.

آیا توافق ایران و آژانس مانع از صدور تصمیم در شورای حکام می شود؟

تلاش و اراده اروپا برای اعمال فشار بیشتر بر ایران هیچ ارتباطی با انتخاب ترامپ ندارد

ابوالفتح توضیح داد: فکر نمی‌کنم دولت بایدن نخواسته یا نخواسته در شورای حکام اقدامی رادیکال مانند صدور قطعنامه علیه ایران انجام دهد. اگر در گذشته و یا در دوران گذار سیاسی در آمریکا تمایلی به صدور حکم علیه ایران نداشتند، به خاطر منافع و همت آنهاست. دولت بایدن هر کاری که از دستش برمی آمد انجام داد و کاری که نتوانست انجام دهد فراتر از توانش بود. اگر بتواند رژیم ایران را سرنگون کند، این کار را انجام می دهد یا تحریم ها و فشارهای سیاسی بیشتری را اعمال می کند. بنابراین اگر این اقدامات را انجام نمی دهد به دلیل ناتوانی آمریکاست یا بهتر است بگویم ملاحظات بزرگتری دارد که این کارها را انجام نداده است.

وی درباره تاثیر انتخاب ترامپ بر سیاست های دولت بایدن در دوره انتقالی گفت: این برای همه دولت های آمریکا صدق می کند. دولت ترامپ از این امر مستثنی نیست، قطعاً تلاش می کند کاری انجام دهد، اما اینکه آیا موفق می شود یا خیر، جای سوال دارد. نه تنها ترامپ، بلکه همه روسای جمهور آمریکا از ابتدای انقلاب ایران تلاش کرده اند تا اقداماتی علیه ایران انجام دهند. اگر دولت بایدن فروش نفت ایران را به صفر نرساند به این دلیل نبود که نمی‌خواست این اتفاق بیفتد، بلکه به این دلیل بود که نتوانست یا این قدرت را در مقابل ایران نداشت یا منافعش نداشت. به آن اجازه انجام این کار را بدهید. . و اتفاقاً، من فکر می‌کنم ترامپ می‌خواهد علیه ایران اقدامی انجام دهد و به دنبال اجرای آن با قوت بیشتری خواهد بود، همان‌طور که بایدن سیاست فشار حداکثری ترامپ را اجرا کرد، با اینکه گفت مخالف است، اما این کار را می‌کرد. اما من شک دارم که ترامپ در این دوره موفق به ادامه سیاست فشار حداکثری خود شود.

اگر آمریکا می‌خواهد وارد تقابل جدی با ایران شود، ابتدا باید مشکل خود را با روسیه و چین حل کند

ابوالفتاح گفت: جهان در چهار سال گذشته شاهد تحولات بزرگی بوده است. آیا آمریکا در حالی که در جنگ نیابتی با روسیه است و می خواهد با چین جنگ اقتصادی به راه بیندازد، می تواند در مورد ایران به نتیجه برسد؟ وقتی با روسیه و چین مشکل دارند، طبیعی است که از ایران حمایت کنند و به آن نزدیک شوند. بنابراین من معتقدم اگر آمریکا خواهان رویارویی جدی با ایران است، ابتدا باید مشکل خود را با روسیه و چین حل کند. اساساً نمی توان ایران یا هر کشور دیگری را که تولید کننده اصلی یک کالای استراتژیک در جهان است مجازات یا حذف کرد.

وی ادامه داد: معتقدم دولت‌ها در دوره انتقالی در آمریکا کارهای روزمره و روزمره خود را انجام می‌دهند و با بازیگران چه دوست و چه دشمن روابط عادی برقرار می‌کنند و بایدن هر کاری با ایران بکند در این دوره هم انجام خواهد داد. .

آیا توافق ایران و آژانس مانع از صدور تصمیم در شورای حکام می شود؟

اگر آمریکا می‌خواهد وارد تقابل جدی با ایران شود، ابتدا باید مشکل خود را با روسیه و چین حل کند

ابوالفتح گفت: بعید است که دولت آمریکا تا یک ماه و نیم تا زمان واگذاری قدرت به دولت بعدی، تمایلی به انجام اقدامات خطرناک و بحث برانگیز داشته باشد. چه در سیاست های داخلی و چه در سیاست های خارجی، همان سیاستی است که تاکنون دنبال شده است.

این کارشناس مسائل آمریکا گفت: آمریکا و اروپایی ها در این دوره با ما آشتی نمی کنند و وارد جنگ نمی شوند و دولت ترامپ بعید است این رویکرد را تغییر دهد. اولویت آمریکایی ها به خصوص با شروع دولت جدید، مسائل داخلی است، سپس وارد مسائل سیاست خارجی می شوند.

ایران، با یا بدون برجام، برای ترامپ اولویت ندارد

ابوالفتح توضیح داد: معتقدم ایران با یا بدون برنامه جامع اقدام مشترک جزو اولویت های ترامپ نیست. آنها جنگ با اوکراین و مسئله چین، غزه و لبنان را دارند و بعد از حل شدن به سراغ ما می آیند.

آیا توافق ایران و آژانس مانع از صدور تصمیم در شورای حکام می شود؟

خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک در دوران ریاست جمهوری ترامپ

بهره برداری اروپا از تحول سیاسی در آمریکا

به گزارش ایسنا، اگرچه سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران از نظر همکاری‌های فنی ایران با آژانس و آغاز مذاکرات سیاسی مهم تلقی می‌شود، اما به نظر می‌رسد زمینه سیاسی برای حل و فصل مسائل فنی و … همچنین شروع مذاکرات برای رفع تحریم ها و اجرای برنامه جامع اقدام مشترک یا عدم وجود نسخه به روز شده برنامه جامع اقدام مشترک ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی و همچنین نمایندگان سه کشور اروپایی و ایالات متحده است این خوب است، اما متأسفانه این کشورها به بهانه افزایش فشار بر ایران در تلاش هستند از تحول سیاسی که آمریکا شاهد آن است سوء استفاده کنند.

آیا توافق ایران و آژانس مانع از صدور تصمیم در شورای حکام می شود؟

رایزنی گروسی با عراقچی

بر اساس گزارش‌های سه ماهه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران، فعالیت‌های هسته‌ای ایران در یک فرآیند منظم و منطقی در چارچوب پادمان‌های جامع و مقررات NPT انجام می‌شود و هیچ موضوع نگران‌کننده یا فوریتی وجود ندارد. اما کشورهای اروپایی تحت فشار جنگ اوکراین تلاش می کنند شکست خود در برابر روسیه را با فشار و تهدید ایران جبران کنند. بنابراین، اقداماتی را برای متهم کردن ایران در شورای حکام و شورای امنیت با هدف تمدید احتمالی قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران آغاز کردند.

آیا توافق ایران و آژانس مانع از صدور تصمیم در شورای حکام می شود؟

گفتگوی فنی بین ایران و آژانس در تهران

به نظر می رسد در مذاکرات فنی که روز پنجشنبه بین ایران و آژانس در تهران انجام شد، دو طرف برای حفظ فضای تعامل بر حداقل سطح همکاری توافق کردند. این فضای همکاری به دو طرف این امکان را می دهد که پس از گذراندن مرحله فعلی در آینده نزدیک مذاکرات را در فضایی معقول از سر بگیرند. حالا توپ در زمین اروپایی ها و آمریکاست تا به حسن نیت ایران و تعامل آن پاسخ دهند.

انتهای پیام/